D9koWWtXkAAXLn_

Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Amerika als snelste afgesloten. De Brit was ruim drie tienden van een seconde sneller dan Charles Leclerc en Max Verstappen. De Nederlander eindigde op Circuit of the Americas als derde.

De training verliep niet zonder incidenten. Al na 20 minuten zorgde Romain Grosjean voor een code rood. De Fransman ging op hoge snelheid van de baan en beschadigde de voorkant van de auto. Na ruim acht minuten hadden de marshalls de baan weer vrij en kon de training weer worden hervat.

Na een half uur in de tweede sessie van de dag was Leclerc de snelste coureur met 1.34.434. De meeste coureurs reden op dat moment op de medium band. Hamilton volgde op een tiende en Verstappen stond op P3. Hij gaf twee tienden toe op de de tijd van Leclerc. De Nederlander werd gevolgd door Bottas, Albon en Vettel.

Hamilton

Na 45 minuten was het tijd voor de meeste coureurs om over te stappen op de softs. Hamilton reed in zijn kwalificatierun de snelste tijd. Hij zette een 1.33.232 op de klokken. Hij was ruim drie tienden van een seconde sneller dan Leclerc en Verstappen. Achter de Nederlander klokte Vettel de vierde tijd gevolgd door Bottas en Albon. De teamgenoot van Verstappen had een tweede snelle ronde nodig, omdat hij in bocht 19 zich niet aan de track limits hield en zijn tijd werd geschrapt.

Het laatste half uur van de training werd door de coureurs gebruikt voor de long runs. Voor Vettel ging dat niet zonder problemen. De Duitser spinde tijdens zijn run op de harde band. Via het grind en gras kwam hij weer de baan op. Vettel was niet de enige met een spin. Ook Kvyat wist zijn auto niet op het asfalt te houden.

Uitslag tweede vrije training:

vt2usa-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden