AP-22B6D4ATH1W11_news

Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi de snelste tijd neergezet. De Nederlander was nipt sneller dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Zoals gebruikelijk begon de derde vrije training erg rustig. Na een kwartier werden pas de eerste tijden neergezet. Na een half uur in de sessie was Lewis Hamilton de snelste. De Brit reed op het zachtste rubber 1.36.640. Hij was met deze tijd vijf tienden van een seconde sneller dan Valtteri Bottas. Max Verstappen zette de derde tijd neer. Sebastian Vettel pakte met zijn Ferrari P4 en gaf 1,5 seconde toe op de tijd van Hamilton.

In de laatste twintig minuten gingen de coureurs er nog even goed voor zitten. Eerst verbeterden de Ferrari-coureurs hun tijden. Zij gingen naar buiten op de medium band en zij reden ruim sneller. Vettel schoof naar de derde plaats op 0.335 seconde en teamgenoot Leclerc zette zijn bolide op P4. Daarna was het Bottas die zijn tijd verbeterde. De Fin bleef op P2, maar was nu nog maar 0.015 seconde langzamer dan Hamilton.

Ook Verstappen ging nog naar buiten. De Red Bull-coureur reed een goede ronde en pakte eerst de derde plaats. Hij was op de rode band slechts 0.089 seconde langzamer dan de snelste tijd. Na een rondje afkoelen plakte Verstappen er nog een snelle ronde aan vast. Deze was goed voor de snelste tijd. Met een 1.36.566 was hij nipt sneller dan Hamilton en Bottas. Ook Alexander Albon was goed onderweg. Hij zette de vierde tijd neer en gaf drie tienden toe op zijn teamgenoot.

Uitslag derde vrije training:

vt3abudhabi-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen