M220914

Lewis Hamilton heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Brazilië afgesloten als snelste. De Brit was nipt sneller dan Max Verstappen. De Nederlander eindigde op 0.026 seconde als tweede.

De derde vrije training begon zoals gebruikelijk erg rustig. Robert Kubica was de eerste met een tijd en een aantal ronden. De Pool wilde wat kilometers maken, omdat hij op vrijdag door een harde crash nauwelijks had gereden.

Na een minuut of twintig kwamen Mercedes en Ferrari ook op de baan. Net zoals vrijdag zaten de teams dicht bij elkaar. Lewis Hamilton was met een 1.09.562 de snelste. Achter de wereldkampioen volgden Leclerc, Vettel en Bottas. Het verschil met nummer vier Bottas was slechts twee tienden van een seconde.

Verstappen

Max Verstappen kwam met nog 35 minuten op de klok naar buiten voor zijn eerste snelle run. De Nederlander zette gelijk de snelste tijd neer. Het bracht de beste tijd van de sessie op een 1.09.327. Na een langzame ronde ging de Red Bull-coureur voor een tweede snelle ronde en verbeterde zijn tijd naar een 1.09.063. Met deze tijd was hij ruim drie tienden sneller dan Hamilton. Achter de Brit volgde Bottas op de derde plaats, Leclerc op P4 en Vettel op de vijfde plek.

In de laatste twintig minuten gingen de coureurs naar buiten voor een tweede snelle run. Ferrari opende sterk. Leclerc ging naar P1 met een 1.08.611 en was nipt sneller dan zijn teamgenoot. Vettel volgde op slechts 0.053 seconde. Lang kon Ferrari niet van de snelste tijd genieten, want Hamilton dook met ruim twee tienden onder de tijd van Leclerc: 1.08.320.

Verstappen ging ook nog een keer naar buiten. De Nederlander verbeterde zich en pakte de tweede tijd. Hij was slechts 0.026 seconde langzamer dan Hamilton. Achter de Nederlander eindigde Leclerc derde (0.291), Vettel vierde (0.344) en Albon vijfde (0.816).

Uitslag derde vrije training:

vt3brazilie-700x394
(c) Formula1.com

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden