VT3: Hamilton noteert snelste tijd, Verstappen op P6

Hamilton-sotsji-rusland

Lewis Hamilton heeft tijdens de derde vrije training de snelste tijd genoteerd. Het is voor het eerst dit weekend dat de Brit sneller is dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die de tweede tijd noteerde. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde stek.

Met een 1.33.279 was Hamilton maar liefst zeven tienden sneller dan Bottas en heeft daarmee een eerste tik uitgedeeld aan de Fin, nu de kwalificatie voor de deur staat. Carlos Sainz wist in zijn McLaren de derde tijd neer te zetten en moest acht tienden toegeven op de tijd van Hamilton.

Ondanks zijn zesde plek kan Verstappen zich met een goed gevoel naar de kwalificatie toewerken. De 22-jarige noteerde in zijn eerste snelle run de tweede tijd op een paar duizendste van een seconde. In zijn eerste kwalificatierun begon hij uitstekend door een paarse eerste sector te rijden, maar aan het begin van de tweede sector maakte hij een fout en was zijn ronde weg. Teamgenoot Alexander Albon kende een lastige training. In zijn snelle runs maakte hij een aantal fouten waardoor hij geen echte tijd kon neerzetten. Daardoor kwam de Thai niet verder dan de negentiende plek.

https://twitter.com/F1/status/1309796700303826949

Vanaf 14:00 uur is de kwalificatie voor de GP van Rusland live te volgen via Grand Prix Radio met live commentaar van Olav Mol!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen