190022-ita

Sebastian Vettel heeft tijdens de laatste vrije training voor de Grand Prix van Italië de snelste tijd gereden. De Duitser was op het circuit van Monza nipt sneller dan Max Verstappen. De Red Bull-coureur gaf slechts 0.032 seconde toe op Vettel.

De derde vrije training ging om 12.00 uur van start maar de pitsstraat bleef dicht. Door een zware crash van Formule 3-coureur Alex Peroni eerder in de ochtend moesten enkele aanpassingen aan het circuit gedaan worden. De FIA besloot naar aanleiding van de crash de ‘sausage kerbs’ in Parabolica te verwijderen.

De baan ging om 12.10 uur open en bijna alle coureurs doken direct naar buiten voor een installatieronde. In het eerste deel bepaalden Carlos Sainz en Daniil Kvyat het tempo. Met nog 35 minuten op de klok ging Ferrari voor het eerst het circuit op en gelijk waren ze snel. Vettel begon met een 1:20.611 en Charles Leclerc moest in zijn eerste ronde vier tienden van een seconde toegeven op zijn teamgenoot. In zijn tweede ronde ging de Monegask sneller en pakte de eerste plaats over met een 1:20.452.

Verstappen zette na een half uur zijn eerste snelle ronde neer. De Nederlander begon met de derde tijd. Hij gaf iets meer dan drie tienden toe op de tijd van Leclerc. Achter de Nederlander pakte Lewis Hamilton P4, Valtteri Bottas de vijfde tijd en Alexander Albon de zesde plaats. Het verschil tussen de vier coureurs was minder dan een tiende van een seconde. Het verschil was wel dat de Mercedes-coureurs op de medium compound reden terwijl Verstappen en Albon hun tijd op de zachtste band hadden neergezet.

In de slotfase gingen de rijders er nog een keer goed voor zitten. Vettel verbeterde de snelste tijd naar een 1:20.294. Achter de Duitser zette Verstappen de tweede tijd neer en hij kwam slechts 0.032 seconde te kort. Bottas en Leclerc reden dezelfde tijd en werden derde en vierde op 0.109 seconde. Daniel Ricciardo kende een goede derde vrije training en zette de vijfde tijd neer op 0.270 seconde. Hij was daarmee iets sneller dan Hamilton.

Uitslag derde vrije training:

vt3italie2019-700x394
(c) Formula1.com

Om 15:00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië en uiteraard is die live te volgen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen