190026_mex

Charles Leclerc heeft in de laatste vrije training voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico de snelste tijd gereden. De Monegask was nipt sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Max Verstappen kwam op een opdrogende baan niet verder dan de zesde tijd.

Het circuit was nog nat bij de start van de derde vrije training. De eerste coureurs startten de sessie dan ook op de intermediates. Alexander Albon, die door een crash de tweede vrije training bijna volledig miste, was de eerste coureur met een geklokte ronde. Hij zette een 1.28.975 neer. Max Verstappen volgde het voorbeeld van zijn teamgenoot. Hij verbeterde de tijd van Albon in zijn eerste vliegende ronde en dook met twee tienden van een seconde onder de tijd van zijn teamgenoot. Albon antwoordde snel met een 1.27.463.

Naast de Red Bull-coureurs gingen Bottas, Hamilton en Leclerc naar buiten voor een getimede ronde. Eerst dook Bottas onder de tijd van Albon en daarna pakte Hamilton de snelste tijd. Verstappen was ondertussen ook nog onderweg en hij zette op de groene band de eerste tijd neer met een 1.26.118.

De baan werd maar langzaam droog waardoor er weinig actie op de baan was. Met nog een half uur te gaan in de sessie hadden slechts zeven coureurs een tijd neergezet. Enkele coureurs gingen nog wel voor een ronde naar buiten, maar alleen Magnussen zette nog een tijd neer op de vochtige baan.

Slicks

Met nog vijftien minuten op de klok gingen de eerste coureurs op de slicks naar buiten. Het was inmiddels droog genoeg, want Raikkonen dook met zijn Alfa Romeo op de zachte band ruim vier seconden onder de tijd van Verstappen. Daarna volgden andere rijders snel.

Het werd daardoor in de slotfase druk op de inmiddels snel opdrogende baan. Na Raikkonen pakte eerst Vettel en daarna Albon de snelste tijd. Ook Verstappen ging op de zachtse band naar buiten. De Nederland pakte met nog vijf minuten te gaan P1. Lang kon hij niet genieten van de eerste plaats, want Sainz dook met een 1.16.638 onder de tijd van de Red Bull-coureur.

In de laatste twee minuten van de training veranderde de stand snel. Eerst ging Bottas naar de snelste tijd, daarna Vettel en als laatste Leclerc. Verstappen kon zich niet mengen in de strijd om de eerste plaats. Zijn laatste snelle ronde kon hij niet afmaken, omdat hij werd gehinderd en zo eindigde de Red Bull-coureur de training als zesde.

Uitslag derde vrije training:

EH0RLI0XUAEcmM2-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden