AP-1VS737RSW1W11_news

Daniel Ricciardo heeft de snelste tijd neergezet in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Monaco.

Hij was 0,001 seconde sneller dan Max Verstappen. De Nederlander bewees zichzelf echter wel een slechte dienst door in de slotfase van de training te crashen en zijn bolide flink te beschadigen.

Het was vanaf de start van de derde vrije training gelijk druk. De meeste teams doken direct de baan op om hun rondjes te draaien. Ferrari bepaalde in de openingsfase het tempo en beide Mercedes-coureurs hadden zichtbaar moeite om de auto in het juiste spoor te houden. Na twintig minuten in de sessie kwamen de Red Bulls ook op het asfalt: Ricciardo en Verstappen reden gelijk de snelste rondetijden. Verstappen was na de eerste run de snelste Red Bull-coureur.

In de loop van de sessie kwamen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen wel in de buurt van Red Bull, maar met name in de laatste sector moesten de Ferrari-coureurs enkele tienden toegeven. Mercedes sloot achter Ferrari aan op P5 en P6, maar zowel Lewis Hamilton als Vallteri Bottas moesten te veel toegeven op de snelste tijd.

Crash

In de laatste tien minuten gingen de coureurs er nog een keer goed voor zitten. Ook Max Verstappen ging nog voor een snellere tijd, maar parkeerde zijn bolide in de vangrail. Het gevolg was een rode vlag aan het eind van de sessie. Met nog enkele minuten te gaan werd de baan weer vrijgegeven en wist Ricciardo op de valreep de snelste tijd op de klokken te zetten.

Uitslag VT3 Monaco:

vt3-monaco-700x394
(c) Formula1.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden