190017_sin

Charles Leclerc heeft tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Singapore de snelste tijd neergezet. Hij was twee tienden sneller dan Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde plaats.

De laatste training op het Marina Bay Street Circuit begon rustig. Valtteti Bottas was na ruim tien minuten de eerste coureur met een tijd. De Fin zette een 1:40.926 op de klokken. Alexander Albon volgde het voorbeeld van de Mercedes-coureur, maar reed wel een tiende van een seconde langzamer.

Lang kon Bottas niet van de snelste tijd genieten, want eerst pakte Lewis Hamilton met een 1:40.320 de snelste tijd af van zijn teamgenoot en daarna was Charles Leclerc nog sneller. De Monegask klokte een tijd van 1:39.364. Het verschil tussen Ferrari en Mercedes was wel dat het Duitse team onderweg was op de medium band en Ferrari voor het zachtste rubber had gekozen.

Code rood

Max Verstappen stond lang binnen en kwam pas na een half uur in de training de baan op. Toen hij bezig was met zijn outlap raakte Sergio Perez met zijn achterwiel de muur, waardoor er eerst een virtual safetycar was en daarna een code rode. Er lag te veel rommel op de baan. De Nederlander moest daardoor zijn eerste snelle run uitstellen.

Na acht minuten werd de baan weer vrijgegeven en konden de coureurs hun ronden weer rijden. Verstappen dook op de zachtste band direct naar buiten en zette een derde tijd neer met een 1:39.336. Hij was twee tienden langzamer dan Bottas die net voor Verstappen een 1:39.166 had gereden.

In het laatste kwartier gingen de coureurs er nog even goed voor zitten. Leclerc verbeterde de snelste met bijna een seconde en pakte P1 met een 1:38.192. Vettel en Hamilton kwamen niet aan de tijd van Leclerc. De Brit zette zijn Mercedes op de tweede plaats en Vettel kwam niet verder dan de derde tijd.

Met nog vijf minuten te gaan, ging ook Verstappen op jacht naar een snelle tijd. Maar de Nederlander maakte zijn snelle ronde niet af, waardoor hij bleef steken op de zesde plaats op ruim een seconde van de snelste tijd.

Uitslag derde vrije training:

vt3singapore-700x394
(c) Formula1.com

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen