vettel

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd gereden tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Singapore. In de schemering, terwijl de kunstlampen boven het circuit volop brandden reed Max Verstappen een zesde tijd.

Het was enigszins bewolkt boven Marina Bay toen de derde vrije training vanaf 18.00 uur lokale tijd startte. Na het gebruikelijke installatierondje zette Kimi Raikkonen in 1:40,012 de eerste tijd. Teamgenoot Sebastian Vettel verbeterde deze tijd niet veel later met vier duizendsten van een seconde. Beide Ferrari’s reden op de roze hypersofts.

Wat volgde was een twintigtal minuten waarbij de verschillende teams niet echt serieuze tijden leken te zetten, maar meer bezig waren om proefstarts te maken en aanpassingen aan de wagens te testen. De training bevatte het eerste half uur dan ook niet veel spanning tussen de wagens onderling.

Max Verstappen kwam pas laat in actie. Er was ruim een half uur verstreken toen de Nederlander voor het eerst de baan opzocht. De beide Racing Point Force India’s hadden zich ondertussen achter de beide Ferrari’s genesteld, Esteban Ocon voor Sergio Perez. Daarna Fernando Alonso, Valtteri Bottas en en Daniel Ricciardo. Uiteindelijk resulteerde Verstappen’s eerste poging op de softs in een derde tijd op 2,772 seconden achter Vettel die zijn tijd dus op hypersofts had gezet.

Meerdere coureurs lieten niet het achterste van hun tong zien op het Marina Bay Street Circuit.  Lewis Hamilton bleef lange tijd op 4,453 seconden van de Ferrari met nummer 5 verwijderd. Vettel verbeterde de snelste tijd ondertussen naar een 1:38,054 terwijl Verstappen over de boordradio klaagde over “vreemde geluiden” uit zijn RB14.

Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok besloot Hamilton op hypersofts de pitstraat uit te rijden. Terwijl Raikkonen zijn teammaat op 0,362 seconde naderde zette de Brit een derde tijd neer op 0,684 seconde van de Duitser. Verstappen bleef klagen over het zogeheten ‘enigine-breaking’, het afremmen op de motor wat niet naar wens verliep. Bottas meldde zich ook vooraan met een vierde tijd op 0,725 van Vettel.

Er tekende zich met nog een kwartier te gaan een slagorde af bovenaan de tijdenlijst met Vettel aan kop, gevolgd door Raikkonen, Hamilton, Bottas en Verstappen. Daarna Ocon en Perez terwijl Ricciardo vooralsnog bleef steken op de negende tijd.

Met vijf minuten te gaan klaagden coureurs als Alonso over drukte op de baan. “It’s a jungle” roept de Spanjaard terwijl hij de pitbox induikt met de voorlopig zevende tijd op 2,2 seconden van de leider. Verstappen sprong ondertussen naar de vijfde tijd op 1,211 seconden. Dat werd direct een zesde tijd omdat Ricciardo onder zijn tijd dook met 0,079 seconde.

Om 15.00 begint de kwalificatie voor de GP van Singapore.

Hier de volledige uitslag van VT3:

6ac84d55-ea77-4de6-9e72-d155b675e6f9-700x394
Formule1.com (c)

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden