Waarom gaan SBS9 en Viaplay samenwerken?

door Shakyra van den Heuvel
Premium update
verstappen viaplay
Premium update

Nadat er al vele eerdere berichten naar buiten zijn gekomen over de positie van Viaplay, hebben ze vandaag laten weten dat ze een samenwerking zijn aangegaan met SBS9. Zij zullen vanaf aankomend weekend de Grand Prix van Japan gaan uitzenden. 

Vandaag is bekend gemaakt dat Talpa zal gaan samenwerken met Viaplay. Vanaf aankomend weekend zal de zender veranderd worden in ViaplayTV en zal de Grands Prix op een later tijdstip gaan uitzenden. Daarnaast zullen er ook dartwedstrijden en voetbalwedstrijden te zien zijn. Ondanks dat ze op SBS9 zullen gaan uitzenden, zal het betaalde abonnement blijven bestaan. Volgens één van de grondleggers van RTL Nederland Ruud Hendriks is het een kwestie van de lamme helpt de blinde. "Het is een publiekelijk geheim dat de SBS-zenders al een ruimte tijd in de etalage staan. Viaplay heeft niet de mogelijkheid om via de grote zenders uit te zenden. Het zijn twee gemankeerde bedrijven die elkaar proberen te helpen. Ik betwijfel echter of dit gaat werken", aldus Hendriks bij RTLZ. Volgens de mediadeskundige hebben beide partijen momenteel een zwakke positie waardoor ze elkaar proberen te helpen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden