Waarom iedereen F2 Chasing The Dream gezien moet hebben

Chasing-the-dream

 

Toen bekend werd gemaakt dat er een documentaire serie kwam over de Formule 2 heb ik meteen mijn Netflix account opgezegd en een F1TV abonnement genomen. Vooral het  seizoen 2019 was er een met hoogtepunten maar ook dieptepunten.

Wat ik vooral interessant aan de Formule 2 vind is hoe een raceweekend verschilt vergeleken met de Formule 1. Er is maar een vrije training van 45 minuten, een kwalificatie van een half uur, een race over 170 kilometer of zestig minuten en een tweede race genaamd de sprint-race met een “reverse grid pole” wat betekend dat de top 8 van de eerste race wordt omgedraaid. Ook hebben alle teams te maken met hetzelfde materiaal waardoor een team er niet bovenuit kan steken door een betere auto zoals dat wel in de formule 1 kan.

Het Formule 2 seizoen van 2019 zal vooral herinnerd worden aan het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert in Spa-Francorchamps en de Nederlandse kampioen Nyck de Vries. De serie is in chronologische volgorde en begint daarom in Bahrein. Je maakt beter kennis met coureurs als Nicholas Latifi die in 2020 zijn debuut in de Formule 1 maakt bij het team van Williams en Tatiana Calderon die droomt om als vrouw haar debuut te maken in de Formule 1.

Ook volgen de camera’s Nyck de Vries. Dat doen ze niet alleen op de baan en de paddock maar ook bij Nyck thuis in Sneek, om te laten zien wat hij doet als hij vrije tijd heeft. Nyck verteld over zijn motivatie, zijn carrière en de weg naar het kampioenschap.

Naast de wedstrijden, winnaars en verliezers in de serie is er een coureur die de aandacht van elke kijker trekt namelijk Anthoine Hubert. In aflevering twee krijg je een inzicht van Anthoine’s leven thuis met zijn familie en vriendin en zie je hoe hij enthousiast over zijn toekomst praat. Als een fan van Anthoine was het ontzettend confronterend om te zien en maakt het heel veel emoties los.

Aflevering vier staat in het teken van het ongeluk in Spa. Juan Manuel Correa was ook betrokken bij het ongeluk en is zwaargewond geraakt. In de serie praat hij over het ongeluk en zijn herstel. Je ziet de reacties van Formule 1 coureurs, werknemers van de Formule 1, 2 en 3 en van Anthoine’s teamgenoot Tatiana Calderon die het ook niet drooghoudt. Het is een hele emotionele en mooie aflevering die heel veel indruk achterlaat.

De laatste aflevering wordt je als Nederlander toch wel iets gelukkiger van. Nyck de Vries wordt namelijk kampioen van de Formule 2. Je ziet onder andere de reactie van George Russell hij werd in 2018 kampioen en rijdt nu in de Formule 1 voor Williams. Niet alleen Nyck maar ook andere coureurs vertellen over hun toekomst in de autosport.

De serie is een goede kennismaking met de Formule 2. Je leert meer over de coureurs maar ook over de wedstrijd reglementen waardoor je erachter komt dat de Formule 2 eigenlijk een ander karakter heeft dan de Formule 1. Het laat een grote indruk achter door hoe de serie in elkaar zit en daarom vind ik dat iedereen het gezien moet hebben.

Je vraagt je misschien af wie je over probeert te halen. Mijn naam is Ilse van Schaik, ik ben 18 jaar en heb een enorme passie voor autosport. Ik ben daarom heel blij dat ik het team van Grand Prix Radio mag versterken en mijn passie te delen met andere liefhebbers. Ik heb de liefde voor de sport meegekregen van mijn oom. Hij mist al jaren geen enkele grand prix en heeft zijn eigen ‘mancave’ vol met schaalmodellen. Van kleins af aan ben ik al een grote Ferrari fan. Wat ik mooi vind aan Ferrari is de geschiedenis van het team en de passie van de fans. Ik ben niet alleen fan van Formule 1 maar ook de Formule E, 2 en 3. Daarom kan je van mij niet alleen berichten verwachten over de Formule 1 maar ook over de andere klassen, waarvan ik hoop dat het ook jullie interesse trekt!

Robin-Frijns-DTM-2020-2-700x494
(c) Robin Frijns

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen