"Gebrek aan eenheid reden dat Vettel niet kampioen werd"

door Tim Koenders
P-20140622-00518_news

Jean Todt heeft in een interview met Sky Sports aangegeven waarom hij denkt dat Vettel nog geen wereldkampioen is geworden bij Ferrari. Hierbij vergelijkt hij het Ferrari van nu met het Ferrari van toen hij zelf teambaas was. Er zijn in eerste instantie veel overeenkomsten maar volgens Todt is er ook één groot verschil.

Jean Todt, voormalig teambaas van Ferrari, vergelijkt de situatie van Vettel met de situatie van Schumacher. Schumacher kwam bij Ferrari nadat hij twee wereldtitels bij Benetton had gewonnen. In het eerste jaar bij Ferrari won de Duitser slechts drie races. Maar volgens Todt kwam toen het moment dat het team langzaam begon te bouwen aan een beter en hechter team. En dat is misschien wel wat mist bij het Ferrari van nu.

Todt beschrijft dat toen Schumacher kwam de auto ook nog niet goed genoeg was. Maar met het team hebben ze hard gewerkt om een goede auto te bouwen maar ook zeker om een hechter team te worden. In tijden van succes is het makkelijk om met elkaar te werken. Maar het gaat er vooral om wanneer het wat moeilijker gaat. In tijden wanneer het moeilijker ging steunden we elkaar juist nog meer vertelde Todt. En dat is waarom Ferrari destijds zo succesvol was denkt Todt. Uiteraard is de auto ook erg belangrijk vult hij aan. “Hamilton wordt in een slechte auto ook geen wereldkampioen.”

Of Vettel de Formule 1 na 2020 gaat verlaten weet Todt niet. Wat hij wel weet is dat mocht Vettel bij een ander team tekenen, dat team zichzelf gelukkig mag prijzen. Vettel is volgens Todt nog steeds een van de grootste talenten in de Formule 1.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden