Webber adviseert Ricciardo zich te richten op Verstappen

P-20171126-00832_news

Mark Webber heeft landgenoot Daniel Ricciardo geadviseerd zich in eerste instantie te richten op de strijd met teamgenoot Max Verstappen en zich daarna druk te maken bij welk team hij in 2019 gaat rijden.

Ricciardo’s contract bij Red Bull Racing loopt aan het einde van het komend seizoen af. Mogelijk zijn er dan in 2019 kansen voor de Australiër bij Mercedes en Ferrari. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen lijken bezig aan hun laatste seizoen bij hun teams.

Onderlinge strijd

Volgens Webber zijn dit zorgen voor morgen. Ricciardo zou zich pas halverwege het seizoen moeten bezighouden met een overstap. Webber acht het verstandiger dat Ricciardo zich eerst richt op de onderlinge strijd bij Red Bull Racing.

"Het beste wat hij kan doen is Max verslaan", zegt Webber in gesprek met Autosport. "Dat weet hij zelf ook. Pas over vijf, zes maanden moet hij de opties bekijken. Volgens mij zal Mercedes ook niet snel een beslissing nemen. Zij zullen de prestatie van Valtteri Bottas goed in de gaten houden, tot en met Canada denk ik. Maar als hij Max verslaat en Red Bull is snel, waarom zal hij dan vertrekken?"

Kans zelf creëren

"Uiteindelijk maakt het Daniel niet zoveel uit welke kleur de auto heeft", zegt Webber. "Hij wil gewoon winnen. Daar is hij op gericht, maar het is lastig om regelmatig te winnen. Hij is ertoe in staat, maar hij moet zichzelf in de positie manoeuvreren om die kans te krijgen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen