Webber bezorgd over teamwissel Ricciardo

AP-1PCTWAU451W11_news

Mark Webber heeft zich in een radio-interview bezorgd uitgelaten over de teamwissel van zijn landgenoot Daniel Ricciardo. Webber vraagt zich nog steeds af waarom de 'Honeybadger' voor Renault heeft gekozen en niet gewoon bij Red Bull Racing is gebleven.

"Ik denk dat we ons hier allemaal een beetje zorgen om maken," vertelde Webber in een interview met het Australische Macquarie Sports Radio. "Men had liever gewild dat hij zou blijven, ik heb namelijk nog steeds best veel contact met Red Bull. Hij weet ook mijn mening hierover en dat is niet veranderd: ook ik had graag gezien dat hij bij Red Bull bleef." Webber, die in 2014 door Ricciardo werd vervangen bij Red Bull Racing, verwacht namelijk dat er mooie tijden aankomen bij het Oostenrijkse team. "Ik verwacht niet dat ze volgend jaar al ongelooflijk sterk zullen zijn met Honda, maar vanaf 2020 denk ik dat ze er echt zullen staan."

Minder enthousiast is hij dan ook over de nieuwe Franse werkgever van Ricciardo. "Om volgend jaar dezelfde resultaten te behalen als Red Bull, wordt op zijn minst gezegd al een hele uitdaging voor hem," aldus Webber. "Renault ... zij willen de budgetten omlaag brengen, het aantal werknemers bij de teams verminderen en de salarissen van het management verlagen om de sport gelijk te trekken. Ik denk dat als je daar net begint als coureur en je hebt een team dat zulke signalen afgeeft, dat dat zorgelijk is."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen