Webber: “Huwelijk tussen Vettel en Ferrari is voorbij”

1346662902363-1654432117_news

Mark Webber denkt dat het huwelijk tussen Sebastian Vettel en Ferrari voorbij is. De oud-Red Bull coureur trekt de conclusie na de matige resultaten van het afgelopen weekend. Volgens Webber is er geen chemie meer en oogt de Duitser ‘leeg’.

Sebastian Vettel wist tijdens de seizoensopener in Oostenrijk geen indruk te maken. De viervoudig wereldkampioen haalde tijdens de kwalificatie Q3 niet en wist tijdens de race ternauwernood één punt te halen. Teamgenoot Charles Leclerc finishte daarentegen knap als tweede. Maar buiten het resultaat ziet Mark Webber ook aan de body language van de Duitser dat het huwelijk tussen hem en Ferrari over is. “Sebastian draagt een rood overall, rijdt in een rode auto, maar hij is daar op zichzelf. Op een bepaalde manier zou je willen dat dit nu al over zou zijn, want zo ziet het er uit,” aldus Webber in de In the fastlane podcast. 

Half-zwanger

Vettel kreeg nog voor de seizoensstart via een telefoontje te horen dat hij voor volgend jaar bedankt zou worden voor bewezen diensten. Carlos Sainz neemt in 2021 zijn stoeltje in. Webber denkt dat de manier waarop zijn voormalig-Red Bull teamgenoot het nieuws te horen kreeg debet is aan de ontstane situatie. “Ik denk dat dat ons allemaal heeft verrast, maar Sebastian nog het meest. Via de telefoon en er is geen enkele moeite gedaan om het hem persoonlijk te vertellen… Het is overduidelijk dat de relatie of de dynamiek niet gezond was en dat zij dachten dat het beter was om niet samen verder te gaan. Je kan niet half-zwanger zijn met deze contracten,” aldus Webber, doelend op de mogelijkheid om Vettel een eenjarig contract te bieden, terwijl de Duitser zou opteren voor een langetermijnovereenkomst.

Terug naar Red Bull?

Webber denkt dat de carrière van Vettel nog niet voorbij is en ziet oude liefde Red Bull als een serieuze optie voor de Duitser. “Ik denk dat hij nog altijd een stoeltje kan bemachtigen voor 2022. Wellicht zelfs Red Bull in 2021? Hij moet de energie terugvinden, zichzelf opnieuw uitvinden en zich ontdoen van het Maranello juk. Hij is in een langzame neerwaartse spiraal terecht gekomen tijdens zijn Ferrari-huwelijk. Het is nog te vroeg om over zijn afscheid te praten. Laten we dat doen zodra het echt zover is. Ik denk dat we hem nog op de grid gaan terugzien in de toekomst, of dat nou in 2022 of 2021 is. Hij heeft het nog steeds in zich.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden