Webber ziet terugkeer van Alonso in Formule 1 niet gebeuren

2013-Webber

Volgens Mark Webber, voormalig Formule 1-coureur, is een terugkeer van Fernando Alonso in de Formule 1 onwaarschijnlijk. De Australiër vertelde dit in de podcast F1 Nation.

Er is in 2020 nog geen Grand Prix verreden, maar de stoelendans in de Formule 1 is al in volle gang. Het begon met de bekendmaking dat Sebastian Vettel na 2020 Ferrari zal verlaten. Kort daarna werd bekend dat hij door Carlos Sainz wordt opgevolgd. Sainz staat op zijn beurt het stoeltje bij McLaren af aan Daniel Ricciardo. Hierdoor kwam er plek vrij bij Renault. Het is nog niet duidelijk wie deze plek gaat innemen. Een van de geruchten is dat Alonso, na twee jaar afwezigheid, bij Renault zijn terugkeer in de Formule 1 gaat maken. De Spanjaard won in 2005 en 2006 de wereldtitel met het Franse team. Teambaas Cyril Abiteboul heeft bovendien aangegeven dat Alonso een optie is. Een terugkeer bij het team lijkt dus een serieuze mogelijkheid te zijn.

Webber denkt hier anders over. "We weten dat Fernando een geweldige coureur is. Hij heeft een geweldige carrière gehad, maar zit niet meer op zijn top. Het zal voor hem zwaarder zijn om te kunnen doen wat hij heeft gedaan", vertelt de voormalig Red Bull-coureur. Webber vraagt zich vooral af wat het doel van Alonso precies zal zijn. "Het zou mij verbazen als hij terugkeert in de Formule 1. Fernando is zeer gedreven en voor een team nog altijd zeer waardevol. Hij is een winnaar, maar kan alleen maar terecht bij een team uit het middenveld. Fernando heeft de laatste jaren altijd gezegd dat als hij niet voor podiumplaatsen kan vechten, hij geen zin heeft in de Formule 1." Webber ziet voor Alonso geen kansen bij een team dat kan strijden om podiumplaatsen. Het zou hem daarom verbazen als hij toch terugkeert in de Formule 1 bij een team uit het middenveld.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden