Wedstrijdleider Whiting: 'Actie Ocon onacceptabel'

P-20160428-01656_news

Max Verstappen reed gisteren een dijk van een wedstrijd tijdens de Grand Prix van Brazilië. De overwinning was zelfs binnen handbereik, tot het misging in ronde 44. De Nederlander kwam in aanraking met achterblijver Esteban Ocon die zich  probeerde te 'unlappen'. Beiden gingen in de rondte waardoor Verstappen de leiding aan Lewis Hamilton verloor. Ocon werd voor deze actie bestraft met een stop-and-go penalty van tien seconden en kreeg na de wedstrijd zo'n beetje de hele wereld over zich heen. Ook FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting vond de actie van de Fransman niet aanvaardbaar.

"Hij mag zich absoluut ‘unlappen’, laat dat duidelijk zijn. Het is in het verleden wel vaker gebeurd. Maar je verwacht wel dat dit veilig gebeurt. Beter gezegd: het zou vlekkeloos en zeker zonder gevecht gepaard moeten gaan. Hij zou helemaal niet moeten vechten om er voorbij te moeten komen," aldus Whiting.

"Als hij sneller is, dan zou je normaal gesproken verwachten dat Red Bull zou zeggen 'Ocon is sneller, laat hem maar voorbij gaan', dat soort dingen. Maar het leek erop dat hij er gewoon voor ging. Het was een beetje ongelukkig dat hij besloot om ervoor te vechten, wat volkomen onacceptabel was."

Whiting is als racedirecteur niet verantwoordelijk voor de straffen die worden uitgedeeld, dat is puur aan de stewards. Hij kan wel incidenten doorgeven aan hen. Toch denkt hij dat de straf de werd uitgedeeld de juiste was. "Ik denk niet dat het enig verschil maakt dat hij de leider was. Het maakt het een stuk erger in de ogen van veel mensen, maar voor wat betreft de stewards mag dat niets uitmaken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen