Elektronische problemen Renger van der Zande IMSA weekend

door Tim Koenders
SI202011010144_news

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Renger van der Zande terug op zijn IMSA race. Het was geen vlekkeloze race voor Renger. De snelheid zat er goed in maar door elektronische problemen en een remschijf die niet mee wilde werken ging het niet zoals gehoopt. Met twee punten achterstand in het kampioenschap is alles nog mogelijk.

“Het was een spannende race, uiteindelijk vanaf de vijfde plek gestart. Mijn teamgenoot ging erg lekker, de tweede stint kwam ik er gelijk in dus ik had drie stints om te rijden. De eerste stint ging fantastisch, ik was heel erg snel. Qua strategie hebben we een beetje een spel gespeeld waardoor we op het eind in één keer een sprong konden maken. Uiteindelijk bleken we in de tweede stint heel veel tijd te verliezen door een remschijf rechtsachter. Het kwam uiteindelijk wel goed en de derde stint gingen we als een kogel, ik reed toen de snelste tijd. Helaas was de schade toen al gedaan.”

“Bij een restart kon ik nog buitenom iemand inhalen maar toen kregen we elektronische problemen waardoor ik een paar keer stil ben gevallen. Ik kon hem resetten en weer door maar toch een aantal seconden verloren. Dit probleem hebben we in de vorige race ook gehad dus ik hoop dat we het probleem uit de auto kunnen krijgen voordat we naar de volgende race gaan. We staan momenteel twee puntjes achter op de nummer één, we zullen zien of we die kunnen verslaan.”

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden