Wehrlein wint derde wedstrijd Formule E Race at Home Challenge

1-20200425164128_1

Pascal Wehrlein heeft de derde ronde van de Formule E Race At Home Challenge op het virtuele circuit van Monaco gewonnen. De Mahindra coureur hield Stoffel Vandoorne en kampioenschapsleider Maximilian Günther achter zich.

Het complete Formule E veld stond weer op de grid voor alweer de derde wedstrijd van het seizoen, gereden op de korte lay-out van het stratencircuit van Monaco. De coureurs buigen in deze versie bij Sainte Devote rechtsaf en komen bij de Nouvelle Chicane weer terug op het Formule 1 circuit.

Pascal Wehrlein eiste pole position voor zich op in de virtuele straten van Monaco. De complete top 5 kwalificeerde zich binnen een tiende van de oud-Sauber en Manor coureur. Na de start ontstond er grote chaos in de eerste bocht waar een groot deel van het veld bij betrokken was. Robin Frijns profiteerde optimaal van de situatie en schoof op van de negende naar de vijfde plaats. Voor Nyck de Vries was de race na vier ronden al voorbij. De Nederlander werd slachtoffer van de battle royale-achtige opzet van de Race at Home, waarbij elke ronde de coureur op de laatste positie de race moet verlaten. 

Aan kop van het veld was er geen vuiltje aan de lucht voor Wehrlein. De Mahindra coureur bouwde langzaam zijn voorsprong uit en zag zijn leidende positie geen enkel moment in gevaar komen. Vandoorne pakte namens het team van Mercedes de tweede plaats, voor BMW coureur Günther. De Duitser behoudt de leiding in het kampioenschap. Robin Frijns eindigde op de vijfde positie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden