Wie hield de komst van Ricciardo naar Ferrari tegen?

AP-1XMGCV8HH1W11_news

Daniel Ricciardo heeft onthuld dat zijn overstap naar Ferrari door iemand werd gedwarsboomd. Voordat hij bekendmaakte dat hij per 2019 in dienst treedt bij Renault, was hij namelijk in gesprek met de Italiaanse renstal om Kimi Raikkonen volgend jaar te vervangen.

"Blijkbaar zei iemand binnen het team 'nee' tegen mijn komst," vertelde hij het Italiaanse Automoto. "Wie? Ik zou het graag willen weten, maar ik heb wel een idee…" Of hij hiermee op Sebastian Vettel doelde is niet bekend. De Duitser verliet destijds Red Bull Racing nadat Ricciardo zijn teamgenoot werd en hij vervolgens geregeld het onderspit moest delven.

Toch heeft de Australiër Ferrari nog niet uit zijn hoofd gezet en hintte hij dat de deur nog op een kier staat. "Ik heb daar verdere gesprekken gevoerd, maar je kon merken dat ze ook al afspraken hadden gemaakt met Leclerc, dus toen hield het voor mij een beetje op. Ik hoop voor hen dat het de juiste keuze is en dat dit goed uitpakt," sprak Ricciardo. "Zelf hoop ik nog een tijdje rond te rijden in de F1 en wie weet komt er in de toekomst weer een kans om met hen om de tafel te zitten," besloot hij.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden