Wie vervangt Sebastian Vettel bij Ferrari?

1

Sebastian Vettel schokte vanochtend de wereld van de Formule 1 door aan te kondigen dat hij Ferrari zal verlaten aan het eind van het seizoen. Ondanks de bekende problemen rondom de recente contractaanbiedingen van Ferrari komt het nieuws toch uit de lucht vallen. En met het nieuws lijkt Vettel de deur naar het 'silly season' open te zetten nu hij op zoek moet naar een ander stoeltje en Ferrari op zoek moet naar een nieuwe coureur.

Om maar te beginnen met Vettel's nieuwe stoeltje, mocht hij die willen, want er bestaat natuurlijk ook de kans dat hij het voor gezien houdt, wat weer een nieuwe plek zou vrijgeven. Maar laten we veronderstellen dat hij blijft, waar zou de Duitser dan heen kunnen? Aan vraag in ieder geval geen gebrek. insiders bij McLaren geven aan de viervoudig wereldkampioen graag te willen contracteren. Ook Renault zou interesse hebben getoond, er zou zelfs sprake zijn van een ruildeal tussen Ricciardo en Vettel. Tenslotte zullen de geruchten rondom oud-werkgever Red Bull nooit uitblijven, maar volgens Helmut Marko zal Albon blijven zitten wanneer hij goed presteert. 'En daar heb ik de volste vertrouwen in' voegt Marko eraan toe.

Dan Ferrari. Wie zijn de kandidaten voor het felbegeerde zitje naast Leclerc. Hij kwam zonet al even voorbij; Daniel Ricciardo. De Australiër lijkt toch wel de coureur te zijn die het hoogst in de rangorde staat als het gaat om dit contract. Want vergeleken met de andere in aanmerking komende coureurs, Sainz en Giovinazzi, is hij toch wel de meest ervaren coureur. Bovendien weet Ricciardo wat het is om races te winnen. Daarnaast heeft hij bewezen ook Vettel aan te kunnen in 2014, toen hij vóór de op dat moment te kloppen Duitser eindigde in het kampioenschap.

Maar we mogen niet vergeten dat ook Ricciardo ouder wordt. Sainz en Giovinazzi daarentegen hebben heel wat meer jaartjes in het verschiet en zullen waarschijnlijk ook minder eisen stellen tijdens de contractonderhandelingen. Sainz liet vorig jaar zien echt de snelheid te pakken te hebben door zesde te eindigen in een auto die daar niet voor was gemaakt. En Giovinazzi is natuurlijk een Ferrari Protegé met een Italiaans paspoort, een gegeven dat voor de Scuderia ook heel aantrekkelijk zal zijn.

En dan is er nog één man die ongetwijfeld betrokken zal worden bij alle geruchten rondom 'de nieuwe Ferrari coureur; Lewis Hamilton. Onlangs heeft hij al aangegeven bij Mercedes te willen blijven en geen plannen te hebben om naar Ferrari te gaan. Toch zal ook bij de Brit het steigerende paard en de rode overall even door het hoofd vliegen nu. Eén ding is zeker, het silly season is nu echt begonnen en ook al is het nu niet druk op de baan, daarnaast zal dat vanaf nu veranderen. Want met vijftien aflopende contracten zal iedereen vol in de lobby gaan om een stoeltje te garanderen, het liefst bij een beter team.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden