Williams: 2020 is een cruciaal jaar voor ons

WilliamsF1_14613_HiRes

Claire Williams, teambaas van Williams, heeft in een vooruitblik op 2020 toegegeven dat aankomend seizoen cruciaal is voor het team. Een seizoen zoals in 2018 en 2019 past volgens haar niet bij de statuur van Williams.

"Het is een cruciaal jaar, omdat we twee slechte jaren hebben gehad en Williams rijdt niet rond om laatste te zijn. We zijn hier om de competitie aan te gaan. Voor onze trots en zelfrespect kunnen we achteraan rijden niet tolereren. Dit is één van de roemruchtste teams in de Formule 1 en we willen het terugzien op de plek waar het hoort," vertelde Williams aan persbureau Reuters.

Illustratief voor het desastreus verlopen jaar 2019, met maar één punt in de eindrangschikking, is het feit dat in de fabriek in Grove zelfs de wielmoeren niet op tijd af waren. De auto was vorig jaar dan ook niet klaar voor de wintertests in Barcelona. "Dat was ons dieptepunt," aldus Williams.

Volgens Williams hebben ze er alles aan gedaan om te achterhalen hoe het vorig jaar zo fout kon gaan. Ze heeft bijvoorbeeld ook haar eigen rol kritisch onder de loep genomen. Toch bleef ze vertrouwen houden in haarzelf, omdat ze vorig jaar altijd geweten heeft dat ze in de positie was om verandering te bewerkstelligen. "En ik was niet van plan om op te geven."

George Russell reed dit jaar als eerste naar buiten tijdens de wintertests. Het is voor de Britse renstal te hopen dat dat een gunstiger voorteken is.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden