Williams bevestigt komst George Russell voor 2019

X4I7862

Williams Martini Racing heeft de eerste rijder voor 2019 bekendgemaakt. George Russell, leider in het Formule 2-kampioenschap, zal komend seizoen coureur zijn voor het team uit Grove.

De 20-jarige Russell is onderdeel van het talentenprogramma van Mercedes en momenteel leider in het Formule 2-kampioenschap. Hij boekte dit jaar zes overwinningen voor ART Grand Prix en maakt met nog één raceweekend te gaan de grootste kans op de titel.

Formule 1-ervaring

Vorig jaar debuteerde hij in de Formule 1 als testrijder voor Mercedes. De Engelsman reed vervolgens voor Sahara Force India de eerste vrije trainingen van de Grands Prix van Brazilië en Abu Dhabi. Dit jaar kwam hij ook al voor beide renstallen in actie, tijdens de Young Drivers Test in Barcelona en later op de Hungaroring.

Stroll naar Racing Point Force India?

De geruchten over de promotie van Russell deden al wekenlang de ronde en werden alleen maar luider na de overname van Force India (nu Racing Point Force India) door de vader van huidig Williams-coureur Lance Stroll. Er wordt vanuit gegaan dat de Canadees de overstap maakt naar de renstal van Stroll senior.

Tweede stoeltje

Wie volgend jaar de teamgenoot van Russell wordt is nog niet bekend. Vermoedelijk kan Williams de roebels van de naar behoren presterende Sergey Sirotkin goed gebruiken en dus voor de Rus kiezen. Andere namen die worden genoemd zijn die van Williams-testrijder Robert Kubica en Racing Point Force India-coureur Esteban Ocon.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden