Williams-coureurs gefrustreerd over drukte tijdens outlap

WilliamsF1_43913_HiRes

Beide Williams-coureurs slaagden er niet in om door te gaan naar Q2 bij de Grand Prix van Abu Dhabi. George Russell zal zijn laatste race voor Williams als zeventiende van start gaan, achter zijn teamgenoot Nicholas Latifi. 

George Russell: 'Q2 was haalbaar'

In een interview met Ziggo Sport vertelde Russell dat hij erg gefrustreerd is met P17 omdat de pace goed was. "Ik voelde me redelijk comfortabel, maar na de rode vlag had iedereen een andere strategie. Toen ik de pitlane uitreed was iedereen aan het pushen, dus ik moest mijn snelheid verlagen om ze voorbij te laten gaan." Doordat de Brit geen optimale outlap had, kon hij zijn banden niet voldoende opwarmen. "Als team hadden we het mis en dat is zonde. Ik denk dat we Q2 hadden kunnen halen om te strijden voor een goede positie. Verder voelt de auto goed, dus we gaan zien wat we kunnen doen", aldus Russell.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Nicholas Latifi: 'Sector 3 is tricky'

Ook Latifi klaagde over het opwarmen van zijn banden in de outlap. "Om eerlijk te zijn denk ik niet dat de rode vlag van invloed was. De voorbereiding op de snelle ronde is hetgeen wat ons belemmerde." Volgens de Canadees is de laatste sector erg tricky omdat alle coureurs daar vertragen en dat maakt het opwarmen van de banden niet gemakkelijk. "Volgens mij waren we een van de eerste om een goede outlap te doen, maar uiteindelijk reed iedereen in een treintje en dat resulteerde in het feit dat ik niet wist hoe de auto zou reageren in bocht 1." Ondanks de frustratie is Latifi gemotiveerd om een goed resultaat te behalen bij de laatste race van het seizoen.

Lees ook: Max Verstappen over pole: "Geweldig gevoel"

Lees ook: Lando Norris blij met P3: "Een verrassing"

Lees ook: Top & Flop: GP van Abu Dhabi VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen