Williams en hoofd-aerodynamica De Beer uit elkaar

1ST6441

Dirk de Beer verlaat het Williams F1-team met onmiddellijke ingang. De Zuid-Afrikaan was sinds begin 2017 werkzaam voor het team. Begin deze maand verliet hoofdontwerper Ed Wood de Britse renstal ook al.

Williams is het seizoen 2018 slecht begonnen. In zes races werd alleen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan punten gescoord, waardoor de renstal laatste staat in het constructeurskampioenschap. De FW41-bolide, die totaal anders is dan zijn voorganger, lijkt de oorzaak van de huidige vorm van het team. De bolide is een lastige auto om in balans te krijgen.

“Williams kan bevestigen dat Dirk de Beer zijn functie als hoofd-aerodynamica met onmiddellijke ingang heeft neergelegd. Het team wil Dirk bedanken voor zijn harde werken tijdens het afgelopen jaar en wenst hem het beste toe voor de toekomst”, laat een woordvoerder van Williams aan Motorsport weten.

Het team maakte verder bekend dat chief engineer Doug McKiernan verantwoordelijk wordt voor de aerodynamica en de koers voor het design van de bolide. Dave Weather, de head of aerodynamic performance, krijgt de rol van hoofd-aerodynamica.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden