Williams breekt met hoofdsponsor, team in verkoop

door Tim Koenders
FW43

Williams en ROKiT zijn per direct uit elkaar, dat heeft het team zojuist naar buiten gebracht. Williams en ROKiT hadden een contract voor de komende jaren maar, dat is vanochtend beëindigd. Er wordt niet vermeld wat de reden van de breuk is. Wel is duidelijk dat het team er financieel niet goed voor staat.

In 2019 werd ROKiT titelsponsor van Williams als opvolger van Martini, maar zojuist is bekend gemaakt dat ROKiT per direct geen titelsponsor meer is. Naast ROKiT gaat ook ROK Drinks, een van de grotere sponsoren, niet verder met het team van Williams.

Het kleine team heeft nauwelijks inkomsten nu er geen races verreden worden, dat is ook één van de redenen waarom het team niet kan wachten om met het seizoen van start te gaan.

Vanwege de financiële malaise heeft Williams nu ook het team in de verkoop gezet. Zowel een klein als groot deel van de aandelen kan gekocht worden. In theorie is het dus mogelijk dat Williams een nieuwe eigenaar krijgt en daarmee in de toekomst een iconische naam van de grid verdwijnt.

Na een aantal goede seizoenen in de Formule 1 rijdt het team nu al twee seizoenen achteraan. Daarom is er binnen het team van Williams geïnvesteerd in het technische team. Het team uit Grove is er in ieder geval van overtuigd dat het budgetplafond ervoor zal zorgen dat ze op de lange termijn weer mee kunnen strijden.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen