Williams Racing heeft een nieuwe eigenaar

WilliamsF1_21237_HiRes

Williams heeft aangekondigd dat Williams Racing is verkocht aan het Amerikaanse private investment bedrijf Dorilton Capital. 

Williams kampte al enige tijd met financiële problemen. Het Britse team heeft gezocht naar investeerders om de problemen op te lossen. Het bestuur van Williams is nu unaniem akkoord gegaan met de verkoop van Williams Racing aan Dorilton Capital. Het Amerikaanse private investment bedrijf erkent en respecteert de geschiedenis en cultuur van Williams. Het team zal daarom blijven racen onder de naam Williams. Daarnaast zijn er geen plannen om het team ergens anders te vestigen. Williams blijft dus in Grove. "We kijken ernaar uit om samen met het Williams-team een gedetailleerde beoordeling van het bedrijf uit te voeren, om zo te bepalen op welke gebieden nieuwe investeringen moeten worden gedaan.  We erkennen ook de faciliteiten van wereldklasse in Grove en bevestigen dat er geen plannen zijn om te verhuizen", bevestigt Dorilton Capital voorziter Matthew Savage.

"We zijn verheugd dat Dorilton de nieuwe eigenaar van het team is", vertelt teambaas Claire Williams. "Toen we met dit proces begonnen, wilden we een partner vinden met dezelfde passie en waarden. Een partner die het potentieel van het team inziet. (...) Bij Dorilton hebben we precies dat gevonden. Mensen die de sport begrijpen en weten wat er nodig is om succesvol te zijn. Mensen die het erfgoed van het team respecteren en er alles aan zullen doen om het in de toekomst te laten slagen", aldus Williams. Dit is misschien het einde van een tijdperk voor Williams als familiebedrijf, maar we weten dat het in goede handen is. De verkoop verzekert het voortbestaan van het team, maar het belangrijkste is dat het een pad naar succes biedt", besluit de Williams-teambaas.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen