Williams kondigt verlof en loonsverlaging aan

FW43

Williams heeft in een teamstatement bekendgemaakt dat een deel van de werknemers op tijdelijk verlof wordt gestuurd. Daarnaast wordt een deel van het loon van de rijders en het hogere management ingehouden. 

Het team neemt deze maatregelen vanwege de situatie rondom het Covid-19 virus. Door het virus, en de maatregelen die overheden nemen om het virus te bestrijden, zijn de eerste 8 races van het seizoen al uitgesteld. Formule 1 heeft daarom de zomerstop, waarin de fabrieken van de teams verplicht dicht zijn, naar voren gehaald. De fabriek van Williams is sinds eind maart gesloten. om kosten te besparen, heeft het Britse team besloten een deel van de werknemers op verlof te sturen. De verlofperiode zal tot eind mei gaan duren.

Daarnaast heeft Williams besloten om bij zowel de rijders als het hogere management een deel van het loon in te houden. George Russell en Nicholas Latifi krijgen sinds 1 april 20% minder betaald. De 20% loonsverlaging geldt ook voor het hogere management. Volgens Williams zijn dit zware maatregelen die nodig zijn om de banen van alle werknemers van de fabriek in Grove te beschermen.

Williams is niet het eerste Formule 1 team dat dergelijke maatregelen neemt. Vorige week maakte McLaren namelijk bekend dat rijders Carlos Sainz en Lando Norris samen met leden van het teammanagement minder loon zullen ontvangen. Racing Point heeft aan het einde van de middag ook bekend gemaakt dat werknemers verlof krijgen, en dat de coureurs vrijwillig loon inleveren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen