Williams miste input Russell tijdens Grand Prix van Sakhir

M254386

Williams miste volgens Hoofd voertuigprestaties Dave Robson de input van George Russell tijdens het tweede Grand Prix weekend in Bahrein. 

Lewis Hamilton testte vorige week positief op het coronavirus. De zevenvoudig wereldkampioen kon hierdoor niet deelnemen aan de Grand Prix van Sakhir. George Russell verving de zieke Hamilton, en verruilde daarom zijn Williams FW43 voor de Mercedes W11. Dave Robson, Hoofd voertuigprestaties bij Williams, vertelde Motorsport dat Williams de input van de jonge Brit afgelopen weekend heeft gemist.

"Er is geen twijfel dat we George hebben gemist. Niet alleen vanwege zijn snelheid, maar vooral vanwege zijn input over de auto en de banden", vertelde Robson. "Dus dat was niet makkelijk. De waarde van ervaring is enorm, en het is zeker een beetje moeilijker geweest dan het had kunnen zijn. Maar om eerlijk te zijn, Latifi en Aitken hebben het allebei goed gedaan."

Robson denkt dat Williams weinig informatie en profijt zal halen uit het uitlenen van Russell. Wel denkt hij dat het zeer leerzaam is voor de Brit. "Ik denk dat we er de komende weken achter zullen komen als we weer met hem gesproken hebben, maar er is niets dat hij kan zeggen dat onze auto plotseling in de auto van Mercedes verandert. De hoeveelheid direct relevante informatie zal behoorlijk beperkt zijn. Er is een limiet aan wat ze hem zullen vertellen, en aan wat hij redelijkerwijs aan ons kan doorgeven. Veel details zijn sowieso niet relevant. Die auto is duidelijk zo anders dan onze auto dat het niet relevant zal zijn. Hij zal wel waardevolle ervaring hebben opgedaan over hoe zij hun banden voorbereiden, en hoe ze de race starten. hoewel het misschien niet direct relevant is, zou hij op zijn minst enkele van de ideeën moeten kunnen oppikken die ze gebruiken om dat uit te werken."

"Het is op zijn minst een andere ervaring voor hem, wat goed is, en hopelijk zal de ervaring van vooraan racen hem helpen met zijn vertrouwen en zijn begrip van racen in Formule 1", besluit Robson.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen