Williams Racing onthult nieuwe FW43B-bolide

WilliamsF1_39199_HiRes

Williams heeft haar nieuwe bolide voor het eerst aan de wereld getoond. De FW43B heeft een compleet nieuwe livery. Volgens de Britse renstal weerspiegelt de kleurrijke livery de geest van het verleden van het team, de recente veranderingen en de ambities voor de toekomst.

"Williams Racing is een sporticoon", begint Jost Capito, CEO van Williams Racing. "Het is een team dat een reputatie van succes heeft opgebouwd door pure vastberadenheid in combinatie met innovatie, passie en een absoluut verlangen om te winnen."

Volgens Capito zijn hoogte- en dieptepunten kenmerkend voor de reis van elk lang gevestigd sportmerk. Daarnaast erkent de CEO van Williams Racing 'dat historisch succes een goede motivator kan zijn'. Capito stelt echter ook dat men niet op historisch succes moet leunen om toekomstig succes in het moderne tijdperk van de Formule 1 te definiëren.

[gallery link="none" columns="1" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="66397,66400,66403,66406"]

Compleet nieuwe livery

Met dat in het achterhoofd heeft Williams dan ook besloten om een compleet nieuwe livery voor 2021 te maken. Het is er volgens Capito een geworden die het ongelooflijke verleden van Williams erkent en de spirit, gedrevenheid en motivatie die zich nog altijd in de kern van het Williams-DNA bevinden, in ere houdt. Tegelijkertijd biedt de livery een blik naar de toekomst waarin Williams haar langetermijndoel om weer vooraan de grid te staan na gaat jagen.

Lees ook: Aston Martin F1 onthult nieuwe AMR21-bolide

Lees ook: Haas F1 toont nieuwe livery VF-21

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden