Williams: samenwerken kan, maar geen B-team worden

WilliamsF1_21237_HiRes

Williams wil geen B-team worden van een ander Formule 1 team, terwijl andere Formule 1 teams juist nauwer samen gaan werken met topteams.

Het begint een trend te worden in de Formule 1: grote Formule 1 teams die nauw samenwerken met kleinere teams. Red Bull en Alpha Tauri (voorheen Torro Rosso) werken al jaren samen, en zijn van plan om komend seizoen nog nauwer samen te werken. Ferrari heeft nauwe banden met Haas en Alfa Romeo, terwijl Mercedes sterke banden heeft met Racing Point. Williams is daarentegen van oudsher een team dat het liefst zoveel mogelijk onafhankelijk opereert. Williams teambaas Simon Roberts wil, hoewel hij inziet wat de voordelen van een samenwerking kunnen zijn, graag zoveel mogelijk onafhankelijk blijven.

"We zien de voordelen, maar we willen geen B-team worden", vertelde Roberts Autosport. "We willen onze onafhankelijkheid behouden, maar we willen ook competitiever worden. We zouden in de toekomst dus best onze relatie met andere (teams red.) willen uitbreiden, maar wat dat inhoudt, hangt af van wat wij denken dat onze krachten zijn en waar we hulp en ondersteuning bij nodig hebben", legt de teambaas uit.

"Simpel gezegd, als we ergens goed in zijn en we kunnen het beter dan de markt en de anderen, dan moeten we ons daar op focussen. Als er iets is dat we niet erg goed kunnen, dan moeten we bereid zijn om het te kopen", aldus Roberts die samenwerken met een ander team niet uitsluit, maar het belangrijk vindt om de onafhankelijkheid te behouden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden