Williams-teambaas Capito positief getest op corona

WilliamsF1_51520_HiRes

Helaas moet Williams het in Saoedi-Arabië zonder teambaas en CEO Jost Capito stellen. Capito is voorafgaand aan zijn vlucht richting Jeddah positief is getest op het coronavirus. Zondag kwam er al heftig nieuws vanuit het kamp van Williams door het overlijden van de oprichter van een van de oudste Formule 1 teams op de grid, Frank Williams (79). Daarbovenop komt nu dus ook de positieve test van CEO en tevens teambaas van Williams, Jost Capito.

Officieel statement

"Capito volgt nu de voorgeschreven gezondheidsmaatregelen van het Verenigd Koninkrijk. Er zijn geen verdere besmettingen binnen het team van Williams dus zullen zij zoals normaal coöpereren op de grid", zo laten zowel Formula 1.com als het team van Williams weten in een officieel statement.

De 'bubbel' barst

Niet alleen de coureurs moeten zich afgezonderd houden om te voorkomen besmet te raken met het virus, maar de gehele paddock moet zich aan regels houden om de 'bubbel' te beschermen. Toch worden er elke race wel een aantal personen positief getest. Hoewel het meestal geen personen met een hoge teamfunctie zijn of coureurs, zijn het vaker mensen die achter het racegeweld het circus draaiende moeten houden. In de afgelopen vijf races sinds Turkije zijn er in totaal 26 medewerkers in de Formule 1 positief getest op het virus. In Amerika waren dat er in één weekend maar liefst twaalf personen. Nu, voorafgaand aan Jeddah, is het statement dat gemaakt is door de FIA voorlopig de eerste.

Wie de taken van teambaas Capito voor Williams gaat overnemen in Jeddah is nog niet bekend gemaakt.

 

Lees meer: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Lees meer: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees meer: F1 aan Tafel bespreekt overlijden Sir Frank Williams

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden