Williams tevreden met Stroll en Sirotkin

31I2302

Williams lijkt geen schim meer van de oppermachtige renstal die het ooit was. De tijden dat het team de constructeurstitels aaneenreeg en coureurs als Nigel Mansell, Nelson Piquet en Alain Prost er fluitend wereldkampioen werden, ligt al weer decennia achter ons.

De laatste overwinning dateert van 2012 en het laatste podium werd vorig jaar in Baku gevierd. Dit seizoen is de situatie zo mogelijk nog uitzichtlozer: Williams heeft nul punten en staat troosteloos onderaan in de stand om de constructeurstitel.

Critici wijzen op het gebrek aan geld en de daaruit voortvloeiende noodzaak om de betalende en onervaren coureurs Lance Stroll en Sergey Sirotkin in de auto’s te zetten. Technisch directeur Paddy Lowe wil de schuld voor het slechte presteren echter niet bij zijn rijders leggen: "We hebben twee totaal verschillende, relatief onervaren coureurs, maar we zijn erg blij met wat ze laten zien. We willen hun jeugd en onervarenheid niet laten afleiden van het feit dat we domweg een auto hebben gebouwd die niet goed presteert. We staan niet waar we gehoopt hadden te staan en dat is onze eigen schuld."

Toch wil Lowe het seizoen van zijn stal niet nu al als verloren beschouwen: "Er heerst een sfeer van optimisme dat we snel vooruitgang kunnen boeken. En we zijn al op weg om dat te realiseren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen