Wisselende resultaten Alfa Romeo na touché

2021-Brazilian-Grand-Prix-Saturday

Alfa Romeo zal met gemengde gevoelens terugkijken op de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Antonio Giovinazzi reed naar een keurige dertiende plaats, maar door een touché met zijn teamgenoot Kimi Räikkönen kwam de Fin niet verder dan P18. Na afloop deden beide mannen hun verhaal voor de microfoon van Ziggo Sport. 

Al in de tweede ronde leek het een lastige race te worden voor Räikkönen. In bocht één zat de Fin aan de buitenkant van Giovinazzi en raakten ze elkaar. Räikkönen spinde en moest zo van achteraan opnieuw beginnen. Na afloop liet Räikkönen zich weinig over het incident uit, maar Giovinazzi vond het incident ongelukkig. "Ik zat aan de binnenkant en plotseling zag ik Kimi naar binnen snijden. We moeten het nog even terugkijken, maar er was niets wat ik er aan kon doen."

Mogelijkheden voor de race

Over de startpositie en kansen voor de race was Giovinazzi matig tevreden. "We starten op P13, dus dat is niet slecht, maar ook niet heel goed. Natuurlijk gaan we vechten om toch nog een goed resultaat te behalen." Daarentegen lijkt het iets lastiger voor Räikkönen om een goed resultaat neer te zetten vanuit zijn positie. "Ik ben niet tevreden met de long run pace voor de race, maar we gaan toch ons best doen."

Lees ook: George Russell: “Ik ben geen fan van sprintkwalificatie”

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Tijdens race proberen goed te maken”

Lees ook: Hamilton hoopt inhaalrace op zondag te herhalen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden