Wolff: "Dit is een uitdaging waar we van genieten"

M252789

Teambaas Toto Wolff van Mercedes blikt op de website van Mercedes vooruit op de komende Grand Prix in Imola. Wolff benadrukt nogmaals dat ondanks dat er gewonnen werd in Bahrein, dat niet zegt dat dit al een gewonnen seizoen is.

Door een agressieve strategie wist het team van Mercedes de eerste race naar zich toe te trekken. Lewis Hamilton wist Max Verstappen nipt achter zich te houden en won de openingsrace in Bahrein. Wolff heeft genoten van de overwinning, maar hij weet ook dat er nog 22 Grands Prix op de agenda staan.

"Red Bull lijkt nu een voorsprong te hebben"

"Het F1-seizoen 2021 begon zeker spectaculair", begint Wolff. "Het was een bemoedigende eerste race, weggaan uit Bahrein met een dubbel podium en hopelijk is het duel in de woestijn tussen ons en Red Bull een teken van wat komen gaat dit jaar. We hebben misschien de eerste ronde gewonnen, maar we weten dat dit geen rechttoe rechtaan seizoen zal worden. De auto heeft nog steeds een tekort aan snelheid over een enkele ronde en Red Bull lijkt nu een voorsprong te hebben. We doen er alles aan om de kloof te dichten en dit is een uitdaging waar we van genieten."

"Strategie en kwalificatie zullen nog belangrijker zijn"

Wolff vindt het circuit in Imola geweldig om naar toe te gaan vanwege de layout en de historie van het circuit. Vorig jaar wist Mercedes voor het zevende jaar op rij het constructeurs-kampioenschap in Imola.

"Imola is een historische en iconische locatie en het is een circuit waar de coureurs echt van genieten, met de mooie layout, hoge snelheden en verschillende soorten bochten. Het is een vrij smal circuit, wat het inhalen moeilijker maakt, maar dit legt de focus meer op de strategie en maakt kwalificatie nog belangrijker'', besluit Wolff.

Lees meer:

Wolff hoopt dat Hamilton bij Mercedes blijft in 2022

Mercedes verwacht te langzaam te zijn op Imola en Portimao

Bleekemolen: ''Hamilton krijgt het zwaarder dan voorheen''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen