Wolff: “Geluk dat we race konden uitrijden met beide auto’s”

M232761

Mercedes schoot met een overwinning uit de startblokken in het nieuwe seizoen, maar het ging zeker niet van leien dakje voor het team uit Brackley. Beide coureurs werden tijdens de race gesommeerd ‘op de auto te letten’ vanwege een probleem met de sensor in de versnellingsbak. Volgens teambaas Toto Wolff hadden Bottas en Hamilton geluk de race uit te kunnen rijden.

Het probleem deed zich al vroeg in de race voor en zorgde ervoor dat Lance Stroll, uitgerust met een Mercedes motor in zijn Racing Point, zijn auto in de pits moest parkeren. Daarop besloten de engineers ook de situatie bij de beide Mercedessen beter te monitoren. Wolff: “De situatie was al vrij ernstig vanaf het begin van de race. We zagen het probleem eerst op de auto van Valtteri en het had ons op elk moment fataal kunnen worden. En toen zagen we het ook op de auto van Lewis.”

Volgens Wolff mochten de coureurs dus van geluk spreken dat ze de auto heelhuids naar de finish konden brengen. Het team moest beide coureurs wel aansporen om zo min mogelijk gebruik te maken van de kerbstones. “We wisten niet precies wat het was, maar wel dat het te maken had met vibraties en bewegingen van de auto. Ik denk dat de betrouwbaarheidsproblemen te maken hadden met de kerbs. Het is een geweldige baan, maar indien je te wijd gaat, dan beschadig je de ophanging. Dus het is een constante afweging van de coureur hoe snel je wilt gaan en hoeveel van de kerbstones je wilt gebruiken.”

In een reactie aan The Race laat Wolff weten dat er druk wordt gezocht naar een oplossing. Volgende week staat er immers opnieuw een race op de Red Bull Ring op het programma. “Ik begrijp dat er oplossingen zijn om op zijn minst de situatie te verbeteren. Het circuit is voor de onderdelen op de auto een van de zwaarste op de kalender. Als we een manier vinden om de auto beter te beschermen tijdens het volgende weekend, dan moet het goedkomen. Maar ik denk dat we daar wel ideeën over hebben.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden