Wolff: 'Honda-motor ziet er erg krachtig uit'

M154046-1

Red Bull Racing zal dit seizoen voor het eerst gaan rijden met de Honda-motor. Na veel gesteggel met voormalig leverancier Renault, besloot de Oostenrijkse renstal over te stappen naar de Japanners. Het team hoopt hiermee de strijd aan te kunnen gaan met Mercedes en Ferrari. Mercedes-teambaas Toto Wolff is in elk geval op zijn hoede.

Racefans vroeg hem of Red Bull Racing meer competitief zal worden met de Honda-motor: "Het zou zomaar kunnen want we hebben gezien dat er niet echt meer een patroon is. Er is geen enkel team dat echt domineert op een bepaald circuit. Dit is veranderd en de motor van Honda ziet er nu erg krachtig uit."

Hoewel de Honda-krachtbron steeds sterker wordt, denkt Wolff dat de grootste dreiging uit een andere hoek zal komen. "Ik denk dat de grootste impact zal komen vanuit de compleet nieuwe aerodynamische regels. Dat zet de boel op z’n kop. Iemand kan een gat in het reglement vinden of eerder snappen hoe de nieuwe wagens werken dan de anderen. Ik denk dat er hierdoor zeer grote variabelen kunnen ontstaan. We kunnen zomaar teams vooraan te zien krijgen die nu nog niet op onze radar staan," besloot de Oostenrijker.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden