M277122

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft bevestigd dat de Duitse renstal de keuze voor het tweede zitje voor 2022 al gemaakt heeft. Al lange tijd draait de geruchtenmolen overuren: wordt het Valtteri Bottas, George Russell of toch bijvoorbeeld Nyck de Vries? Volgens Wolff was het een moeilijk besluit, maar is de knoop inmiddels wel doorgehakt. Dat zegt hij in gesprek met Motorsport.com.

Toen hij aan de tand gevoeld werd over de rijderskeuze voor 2022, was Wolff heel duidelijk. "Ja, die hebben we al gemaakt. Ik ben ook altijd heel eerlijk naar jullie journalisten." Het is dus een kwestie van tijd tot Mercedes haar officiële line-up voor 2022 bekendmaakt.

"Weten wat we aan George hebben"

George Russell heeft zich tot nu toe in ieder geval van zijn beste kant laten zien. Op het circuit van Spa-Francorchamps pakte de Williams-coureur namelijk de tweede startplek voor de Grand Prix van België. Toch maken deze uitzonderlijke prestaties volgens Wolff geen verschil. "Voor deze kwalificatie wist ik ook al wel wat we aan George hebben. Hij was buitengewoon goed in de opstapklassen, doet het geweldig bij Williams en ook in Bahrein toen hij bij ons moest invallen presteerde hij. Als ik nu nog een ultiem bewijs nodig zou hebben, is er wel iets verkeerd gegaan. Maar bij ons besluit houden we ook rekening met andere factoren, dus we zullen zien."

George Russell / Williams / Belgie / Spa
Foto: Williams Racing Photos

Het was geen makkelijke beslissing volgens de Oostenrijker. Het team wil ervoor zorgen dat de rijder die het zitje niet krijgt, ook een plekje voor 2022 heeft. "Bottas en Russell verdienen het allebei dat we naar hen omkijken. Ze zijn allebei onderdeel van de familie. Er zitten voor- en nadelen aan ons besluit, maar dat is met iedere line-up het geval", legt Wolff uit.

Hamilton wil dat Bottas blijft

Ook Lewis Hamilton werd even aan de tand gevoeld door Autosport.com naar aanleiding van de geweldige prestatie van Russell. De zevenvoudig wereldkampioen had eerder namelijk al aangegeven dat hij graag wil dat Bottas blijft in 2022. Zo zou het duo beter samenwerken dan ooit tevoren en heerst er een goede sfeer binnen het team. Op de vraag of de sterke prestaties van Russell tijdens de kwalificatie in België iets veranderen aan zijn visie, zei de Brit het volgende: "Ik denk er nog steeds hetzelfde over".

Valtteri Bottas / Mercedes / Belgie / Spa
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Hamilton stelt dat George het al het hele jaar goed doet, maar dat zijn prestaties verder niks veranderen. "Ik weet zeker dat hij (Russell red.) net als Valtteri onder druk staat om zijn werk goed te doen. Het is mooi om te zien dat hij het goed doet."

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Lees ook: Vettel: “Heb er geen seconde aan gedacht om door te rijden”

Lees ook: Lando Norris ongedeerd na crash in kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden