Wolff niet verrast door Vettels vertrek bij Ferrari

e00main1280

Toto Wolff heeft gezegd niet verrast te zijn door het vertek van Sebastian Vettel bij Ferrari. Wolff is daarentegen wel verrast dat de aankondiging zo vroeg in het jaar is gedaan.

"Ik ben niet zo verrast over zijn beslissing. Ik denk dat je al scheurtjes kon zien", begint de Mercedes-teambaas in gesprek met ESPN. "Hij is een geweldige persoonlijkheid, één van de persoonlijkheden van de laatste tien jaar in de Formule 1, door het winnen van vier titels bij Red Bull."

Vettel vertrok naar Ferrari met de hoop om in Michael Schumacers voetsporen te kunnen treden, maar daar is hij nooit in geslaagd. Volgens Wolff vooral een teleurstelling voor Vettel zelf. "Het is jammer voor hem om te zien dat zijn droom bij Ferrari stopt, maar het is wat het is."

Wolff vindt de gang van zaken rond de transfer vooral opvallend en had het zelf anders gedaan. "De gebeurtenissen volgden elkaar in rap tempo op en verliepen anders dan anders, want er is nog een heel seizoen te rijden. Je neemt bijna nooit deze beslissingen zo vroeg in het seizoen, want Daniel (Ricciardo, red.) bij Renault, Carlos (Sainz, red.) bij McLaren en Sebastien bij Ferrari moeten allemaal nog een race rijden met de nieuwe wagen." Het is dus nog niet duidelijk wat ze precies kunnen verwachten van hun teams.

Daarnaast zet Wolff vraagtekens bij het proces omdat ze nog mee moeten helpen de auto te ontwikkelen. "Ze moeten betrokken worden in het ontwikkelingsproces van de auto en hun aandeel leveren in de competitie. Dus ja, de beslissingen kwamen eerder dan ik had verwacht en gedaan, maar misschien kunnen we er van leren."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden