Wolff: nieuwe motoren kunnen eerder geïntroduceerd worden

e00main1280

Mercedes teambaas Toto Wolff is van mening dat de nieuwe generatie motoren eerder geïntroduceerd kunnen worden. Momenteel staat de introductie van de nieuwe motoren gepland voor 2026.

Het huidige motorreglement is van toepassing sinds 2014. De roep om een simpelere en goedkopere F1-motor neemt al enige tijd toe. Daarom is het de bedoeling dat vanaf 2026 een nieuw motorreglement geldt, dat de motoren simpeler en goedkoper maakt. Volgens Toto Wolff moet F1 proberen om het nieuwe reglement een jaar eerder, dus in 2025, te introduceren.

"We hebben nog geen reglement voor de krachtbron in 2026, maar ik denk dat we allemaal door hebben wat er nu gebeurt in de wereld", vertelt Wolff aan Autosport. "We zouden er alles aan moeten doen om het naar 2025 te vervroegen, en alle motorfabrikanten zijn het eens met deze doelstelling. Ik denk dat (2025 red.) nog steeds haalbaar zou zijn. De vraag is meer: wil je zo vroeg reglementen hebben, en hebben we dan de ontwikkeling van zowel de huidige krachtbron en de nieuwe? Daarom moet de bevriezing (van het huidige motorreglement red.) er komen", beargumenteert de teambaas.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen