Wolff over strategie Bottas: "We konden niks anders doen"

Toto-wolff-gp-bahrein

Toto Wolff heeft de strategie verdedigd die Mercedes heeft gebruikt voor Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Bahrein. Volgens de succesvolle teambaas had het team ook geen andere mogelijkheid om een andere strategie te gebruiken, vertelt hij aan Autosport

Voor Bottas zat er het afgelopen weekend niet meer in dan een derde plaats tijdens het openingsweekend van de Formule 1 in Bahrein. De Fin gaf na de race aan dat hij liever had gezien dat er een agressievere strategie voor hem werd gebruikt.

"Ik denk dat er geen andere strategie op tafel lag"

"Zeker teleurstellend", gaf hij aan na de wedstrijd. "Goed voor het team want we kregen goede punten, maar ik vond dat we voor een te defensieve strategie hadden gekozen in plaats van om aan te vallen. Toen had ik een langzame pitstop en dat nam alle kansen weg. We zijn er zeker in geslaagd om de twee auto's vooraan te hebben en op die manier konden we spelen met de strategie, maar ik denk nog steeds dat er van mijn kant meer te halen was vandaag", besluit Bottas.

Wolff werd naderhand gevraagd te reageren op de opmerkingen van zijn coureur. Volgens de Oostenrijker had Mercedes niet voor wat anders kunnen kiezen.

"De pitstop was er om Max onder druk te zetten"

"Ik denk dat er geen andere strategie op tafel lag", begint Wolff. "Het resultaat dat we niet wilden, was dat hij een positie verloor aan het begin van de race en dat hij het gat met de twee voor hem niet kon overbruggen. De pitstop was er om Max onder druk te zetten en ik denk dat was gelukt, maar we hadden een probleem met het rechtervoorwiel. Ik weet niet welke andere strategie we hadden kunnen doen. Een eenstopper was duidelijk niet mogelijk, de mediumband zou het einde niet hebben gehaald en de harde in de middelste stint was op. Er was geen andere optie beschikbaar", besluit Wolff.

Lees meer:

Wolff: ''Red Bull een stuk sterker nu met Perez''

Wolff: ''Beste scenario hebben we dezelfde pace als Red Bull''

Bahrein GP: Hoe tactiek Mercedes winst bracht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden