Wolff: "Roulatie van personeel moet verplicht worden”

totowolff

Toto Wolff is van mening dat de roulatie van het personeel verplicht moet worden. Dit wordt deels al gedaan, de teambaas vindt dat het verplicht moet worden om de werkdruk te verlagen. Zeker aangezien de Formule 1 de kalender alleen maar verder uit wil breiden. Het rouleren brengt volgens Wolff verschillende voordelen met zich mee.

De laatste jaren wil de Formule 1 steeds meer races in één seizoen rijden. Voor volgend seizoen staan er hoogstwaarschijnlijk 23 races op de kalender. Om 23 races in één seizoen te rijden zijn er meerdere triple-headers nodig. De volle kalender zorgt voor veel werkdruk bij het personeel. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, is van mening dat de werkdruk reglementair verlaagd moet worden. Zo liet de Oostenrijker weten aan Motorsport.com.

Roulerend personeel oplossing voor hoge werkdruk

"We willen overal racen, maar we moeten ook kijken naar de tol die dat eist van onze mensen. 23 races is gewoon veeleisend, daar kunnen we niet omheen.” Eerder liet Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, al weten dat mensen blij moeten zijn dat ze überhaupt in de Formule 1 mogen werken. Wolff is het daar totaal niet mee eens. “Dat is niet de manier waarop ik wil werken.” De oplossing is vrij eenvoudig volgens Wolff: roulerend personeel.

Mercedes / pit stop / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Talent de kans bieden

“Als we zeker willen weten dat iedereen dit doet moet het reglementair worden vastgesteld.” Naast de verlaging van de werkdruk brengt het ook nog andere voordelen met zich mee. “We hebben allemaal jonge talenten binnen de organisatie, die krijgen dan sneller de kans om door te groeien.” Wolff voegt er wel aan toe dat het niet om iedereen binnen de Formule 1 gaat. “Je moet kijken naar de hardwerkende mensen, zoals de monteurs en de technische mensen van de FOM en de FIA.”

Lees ook: Lewis Hamilton steekt hand in eigen boezem na GP Turkije

Lees ook: Michael Masi: “Straf Gasly volledig terecht”

Lees ook: F1 Aan Tafel: Max populair in USA

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen