Wolff sluit nieuwe gridstraf voor Hamilton niet uit

Toto-wolff-2021-turkije

Voor Lewis Hamilton ligt in het seizoensslot wellicht een nieuwe motor in het verschiet. Dat laat teambaas Toto Wolff weten aan Sky Sports. De motor van Mercedes blijft onbetrouwbaar en men wil niet tegen een uitvalbeurt aanlopen.

Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton nam voor de Grand Prix van Turkije een nieuwe verbrandingsmotor, wat zijn vierde van het seizoen was. Dat leverde hem een gridstraf op van tien plekken waardoor hij vanaf de elfde stek moest starten in Istanboel.

“De motor vormt nog steeds een risico"

In theorie zou de Brit met die nieuwe motor het seizoen kunnen uitrijden, maar mocht het nodig zijn sluit Wolff niet uit dat er opnieuw een nieuw onderdeel gebruikt moet gaan worden.

"De vierde verbrandingsmotor kan in principe meegaan tot het einde van het seizoen”, legt Wolff uit. "Er kan echter een moment komen waarop we het het risico waard vinden om een verse motor te pakken, want de andere motor vormt nog steeds een risico", aldus Wolff.

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Grand Prix Turkije
Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

“Een DNF zou een enorme tegenslag zijn in het kampioenschap"

De vierde motor moest in Turkije gebruikt worden omdat een andere er, na onderzoek, niet goed uitzag. Omdat het kampioenschap op het spel staat en het verschil met Max Verstappen nihil is, heeft een DNF een enorme impact op de titelstrijd.

"We moesten het wel doen. We zagen aan de data dat de verbrandingsmotor er niet goed uitzag. Een DNF zou een enorme tegenslag zijn geweest voor dit kampioenschap. We hebben gedurende het seizoen al wat euvels gezien, waarvan we niet helemaal zeker waren waar ze vandaan kwamen en hoeveel tijdverlies het ons zou opleveren. In dat geval hebben we liever een nieuwe motor in onze poule waarvan we weten dat deze langer meegaat."

Lees ook: Lewis Hamilton steekt hand in eigen boezem na GP Turkije

Lees ook: Tien plaatsen gridstraf Hamilton na wisselen verbrandingsmotor

Lees ook: Tom Coronel: “Mercedes heeft motorprobleem"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden