Wolff sluit Verstappen uit: "Twee rijders voor hem in de rij"

e00main1280

Het is zo ongeveer een ritueel geworden, dat er na een half seizoen geruchten komen aangaande een overstap van Verstappen naar Mercedes. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, ziet dit echter niet snel gebeuren.

'Max Verstappen is duidelijk gecommitteerd aan Red Bull. Bovendien hebben wij nog twee rijders die voor Verstappen in de rij staan.' Daarmee doelt de Oostenrijker op George Russell en Esteban Ocon. George Russell rijdt momenteel voor Williams, dat team vangt momenteel de Mercedes-junior rijder voor hen op. De Brit presteert uitstekend bij het kleine Williams, zo heeft hij in zijn gehele tijd bij het team nog nooit een kwalificatiestrijd verloren van een teamgenoot. Geen enkele reden voor Mercedes dus om hem niet in de auto te zetten, mocht het een rijder nodig hebben.

Esteban Ocon zat voor lange tijd ook dik in het Mercedes opleidingsprogramma, toen hij voor Force India en Racing Point reed. Voor 2020 kon hij geen stoeltje in de F1 bemachtigen waardoor hij reserverijder werd bij Mercedes. Omdat hij graag weer mee wilde racen vertrok hij naar Renault. Je zou zeggen dat deze move het einde van het Mercedes tijdperk betekende voor Ocon, maar in zijn situatie ligt dat anders. Hij is namelijk een cliënt van Toto Wolff, die naast teambaas ook persoonlijk manager is van sommige coureurs, waaronder Ocon. Hij zal dus ook altijd in aanmerking komen, mocht er een plaats vrij komen bij Mercedes.

Max Verstappen zal dus moeten afzien van een mogelijke stap naar Mercedes. Het moge duidelijk zijn dat Verstappen zelf ook goed weet hoe de rijdersmarkt in elkaar steekt. Dit is waarschijnlijk dan ook de reden dat Verstappen afgelopen winter bijtekende bij Red Bull, tot eind 2023. Bovendien gaf de Nederlander onlangs nog aan niet vroegtijdig te willen vertrekken bij de Oostenrijkse renstal.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden