M254056

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, ziet de sprintkwalificatie als een nieuwe uitdaging. Toto geeft aan dat Mercedes bezig is met het aanpassen van de voorbereidingen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Komend weekend is het tijd voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. Voor het team van Mercedes is dat om de hoek, vertelt Toto Wolff in de voorbeschouwing van het team. "Het circuit ligt op maar tien minuten van onze thuisplaats. Ook gaan we een enorme boost krijgen van alle fans die aanwezig zijn." Komend weekend wordt er een sprintkwalificatie gereden en volgens Wolff wordt dat voor alle teams een uitdaging. "We hebben maar één uur om te trainen voor de kwalificatie. Wie als eerste snel is, heeft daar het hele weekend profijt van. We passen onze voorbereidingen en trainingsprogramma's aan zodat we er zeker van zijn dat we het best voorbereid zijn op deze nieuwe uitdaging."

Hamilton straight

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zal voor het eerst gereden worden op Hamilton Straight, een recht stuk vernoemd naar Lewis Hamilton. Volgens Toto Wolff is het een eer. "Ik kan geen ander voorbeeld bedenken van een actieve coureur die op deze manier geëerd wordt. Maar ik weet dat op zaterdag en zondag zijn (Hamilton, red) enige focus ligt op het halen van de maximale punten", vertelt Wolff.

Toto Wolff / Mercedes / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 Steve Etherington

Wolff vertelt ook dat Mercedes een aantal kleine updates meeneemt naar Silverstone. "We zijn benieuwd naar hoe het uitpakt. We weten dat we Lewis en Valtteri een auto moeten geven die presteert op Silverstone." Volgens Wolff werkt iedereen op de fabriek hard om die prestatie te leveren.

Komend weekend komen Bottas en Hamilton in actie op Silverstone. Houdt Grand Prix Radio in de gaten voor meer updates over de Grand Prix van Groot-Brittannië!

Lees ook: Formule 1 onthult spectaculaire nieuwe bolide voor 2022

Lees ook: McLaren ceo Zak Brown in isolatie na positieve coronatest

Lees ook: Circuit Spa-Francorchamps weer getroffen door noodweer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden