Wolff steunt plan Red Bull om motorreglement te bevriezen

25 okt 2020
Wolff-gp-rusland-2020

Mercedes teambaas Toto Wolff vindt dat de Formule 1 er alles aan moet doen om Red Bull ook na 2021 de Honda motoren te laten gebruiken. Mercedes zou zelfs het bevriezen van het motorreglement in 2022 steunen.

Nu Honda het vertrek uit de Formule 1 na 2021 heeft aangekondigd, werkt Red Bull koortsachtig aan een oplossing. Het opkopen van het intellectueel eigendom van de Honda krachtbron en de motor zelf in beheer te nemen lijkt daarbij de voorkeur te hebben van de Oostenrijkse renstal. Red Bull Racing oppert daarbij voor het bevriezen van het motorreglement, zodat de kosten gedrukt kunnen worden.

Mercedes zou een dergelijke bevriezing van het reglement in ieder geval ondersteunen. Teambaas Toto Wolff kan zich voorstellen dat Red Bull door wil pakken met de Honda motoren: “Ik begrijp de situatie van Red Bull heel goed. Ze willen niet opnieuw een klantenteam worden. Ze willen een fabrieksteam zijn en ze hebben de mogelijkheden om zich aan te passen en dat te optimaliseren. Wellicht heeft Honda wel een aantal dingen in de pijplijn waardoor ze weten dat ze nog meer snelheid uit de motor kunnen halen. We moeten er alles aan doen om Red Bull die kans te geven.”

Red Bull dreigt met een vertrek uit de Formule 1 indien het motorendilemma niet naar tevredenheid kan worden opgelost. Volgens Toto Wolff moet dat voorkomen worden en is het belangrijk om zowel Red Bull Racing als AlphaTauri op de grid te houden. “Ik denk dat Red Bull een ontzettend belangrijk merk voor de Formule 1 is. We moeten er alles aan doen om de twee teams in de F1 te houden en ze te helpen om de status van een soort fabrieksteam te geven.”

Op de vraag of Red Bull de situatie niet gewoon misbruikt om zijn zin door te drijven antwoordt Wolff diplomatiek: “Dat zou kunnen. In de Formule 1 probeert iedereen de best mogelijke financiële en sportieve deal te sluiten en dit is nu eenmaal hun huidige positie. Ik kan met elke mogelijke uitkomst leven. Of ze nu een klantenmotor gebruiken, ze geholpen worden bij het ontwikkelen van de Honda motor, of dat ze het compleet zelf gaan doen.”

25 okt 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen