Wolff: ''Toekomst Russell bij Williams, niet in onze handen''

M154046-1

Volgens Toto Wolff ligt de toekomst van George Russell bij Williams, niet in de handen van de Duitse renstal. Wolff vertelt aan Motorsport dat de bal bij Williams ligt en hij niet kan oordelen over het financiële plaatje. 

De nieuwe eigenaren, Dorilton Capital, hebben het team vanaf september overgenomen van Frank en Claire Williams en gaan overwegen om alternatieve opties te kiezen voor een nieuwe line-up.

Russell gaf afgelopen donderdag aan zich geen zorgen te maken over zijn toekomst en dat hij dit weekend wil praten met het management van het team. Simon Roberts, waarnemend teambaas, zei dat er voor 2021 niks gaat veranderen aan de line-up, maar weigerde te bevestigen dat Nicholas Latifi en Russell volgend jaar zouden blijven.

Wolff zegt dat de toekomst van Russell geheel aan Williams is en dat hij het financiële plaatje van het team niet kon beoordelen.

''Uiteindelijk is het de beslissing van Williams'', zei Wolff. "We kennen allemaal de kwaliteiten van George. Hij is een ster van de toekomst en hij is nog nooit verslagen door zijn teamgenoot in de kwalificatie. Soms kan hij mooie dingen laten zien in een auto die op dit moment niet competitief is en ik denk dat hij een geweldige aanwinst voor het team is.

''Maar dan heb je natuurlijk het financiële gedeelte, die ik helemaal niet kan beoordelen. Het is absoluut in de handen van de nieuwe eigenaren en Simon om te beslissen wat ze in de toekomst willen doen.''

Russell brengt in tegenstelling tot Latifi en Sergio Perez geen grote zak geld mee ter ondersteuning van het team. Perez hoopt snel duidelijkheid te kunnen geven over zijn toekomst. Wolff bevestigde dat er contact is geweest met Williams over Russell's toekomst, sinds de geruchten over Perez de wereld inkwamen.

''Ja we hebben over George gesproken, maar uiteindelijk moet Williams de beslissing maken'', besluit Wolff.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen