Wolff: ''Vettel heeft toekomst in eigen handen''

totowolff_Mercedes

Toto Wolff heeft gezegd dat het aan Vettel zelf zal liggen wat hij met zijn toekomst gaat doen. Voor Mercedes zou de Duitser een alternatief zijn, maar hij staat niet bovenaan het rijtje. 

Eerder deze week maakte Sebastian Vettel bekend dat hij en Ferrari na dit seizoen uit elkaar gaan. Hiermee komt er na 2020 een einde aan een samenwerking van 6 jaar, welke uiteindelijk geen wereldtitels opleverde. Carlos Sainz is al bevestigd bij Ferrari, maar wat Vettel gaat doen is nog onbekend. Mercedes teambaas Toto Wolff is er in elk geval van overtuigd dat geen enkel team de Duister niet even zal overwegen, zo meldde hij tegenover ORF. 

Toch ligt de focus bij Mercedes op hun eigen rijders. ‘Het is voor ons de vraag wat we met George Russell gaan doen. Hij is een optie. Daarna denken we pas aan een Vettel-variant. Hij staat dus niet aan de top van onze agenda.’ 

‘Sebastian zal het heft zelf in handen moeten nemen. Hij kan zelf beslissen of hij definitief stopt of ergens anders naartoe wil. Er zijn nog wel wat interessante vrije plaatsen over. Toch moet Mercedes loyaal zijn aan hun huidige rijders. 

David Coulthard raadt Mercedes de viervoudig wereldkampioen af. Een combinatie van Vettel en Hamilton zou volgens de Schot alleen maar gerommel veroorzaken. 

Dat de Formule 1 begin juli van start gaat in Oostenrijk maakt Toto in elk geval trots. Doordat het virus in Oostenrijk goed onder controle is gehouden zou een race geen probleem moeten zijn. 'Ik kijk er naar uit.'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen