Wolff voelt zich 'een zombie': 'Ik kijk de hele tijd naar Niki's foto'

DjsRAUVX0AA-0QO

Mercedes-teambaas Toto Wolff is enkele dagen na de dood van Niki Lauda nog erg emotioneel. De adviseur van Mercedes stierf dinsdag op zeventigjarige leeftijd.

"Het is niet gemakkelijk om nu weer aan het werk te gaan", zegt Wolff in gesprek met Sky Sports. "Zeker niet met alle media-aandacht die er in de Formule 1 nou eenmaal is. Het is moeilijk om me groot te houden als ik over Niki aan het praten ben. Het is al een ding dat de wereld een groot icoon heeft verloren, maar het is nog veel moeilijker om een vriend te verliezen."

Lauda onderging afgelopen zomer een longtransplantatie en keerde daarna niet meer terug in de paddock. "We missen Lauda al sinds hij in de laatste races van vorig seizoen niet meer in de paddock is. Maar om onder ogen te zien dat hij niet meer onder ons is, dat ik niet meer met hem kan sms'en en hij mij niet meer van feedback kan voorzien, dat is het allermoeilijkst."

"De afgelopen 48 uur waren verschrikkelijk. Ik voel me een zombie en blijf maar staren naar zijn foto's. Ieder half uur moet ik mezelf bijeen rapen omdat ik weer tranen in mijn ogen begin te krijgen."

Lauda stapte in 2012 samen met landgenoot Wolff in bij Mercedes. Hij maakte zich onder andere hard voor de komst van Lewis Hamilton naar het team. Met Hamilton in de gelederen won Mercedes alle titels die er sinds 2014 te winnen vielen.

Grand Prix Radio zendt dit weekend LIVE uit vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden