Yelmer Buurman: “Tevreden met eindresultaat"

Yelmer-24-uur-nurburgring

Yelmer Buurman kende geen ideale voorbereiding voor de 24 uur op de Nürburgring, maar wist ondanks dat toch naar een sterke negende plaats te rijden met de Mercedes-AMG GT3. Voor Grand Prix Radio blikt hij terug op zijn race. 

Rode vlag

"Het afgelopen weekend hebben we de 24 uur van de Nürburgring gehad en het was zoals altijd weer een spektakel. Met wisselende weersomstandigheden en helaas ook een rode vlag. Vanwege de laaghangende mist hadden we een hele lange onderbreking van bijna 12 uur, wat wel erg jammer was."

Buurman kon eigenlijk alleen maar de kwalificatie als training gebruiken wat ervoor zorgde dat hij een goede eindklassering kon vergeten. Toch wist hij zich goed te herpakken en reed uiteindelijk naar een verdienstelijke negende plaats.

Terugknokken

"Over het algemeen hebben we wel een goede race gehad en dat met een niet optimale voorbereiding, omdat we niet hebben kunnen trainen. Dat betekende dat we met een grote achterstand aan de race waren gestart. In de kwalificatie liep het ook niet helemaal goed. Het zat wat tegen waardoor we vanaf de 31e plek moesten starten", aldus Buurman die tijdens de 24 uur uitkwam voor het Duitse team 10Q Racing Team  Hauer & Zabel GbR.

"Tijdens de race, die dus in totaal maar z’n tien uur heeft geduurd, is het ons gelukt om naar de negende stek te rijden. Dat is een mooi resultaat, zeker gezien de voorbereiding. De snelheid bij mij zat er goed in. We waren continu competitief en konden zo mooi naar voren rijden. Over het algemeen zijn we dus tevreden, al ben je normaal gesproken niet blij met een negende plaats. Nu kijken we vooruit naar de volgende race op het circuit van Silverstone."

De hele update van Yelmer Buurman is te horen op Grand Prix Radio.

Lees meer: Dontje tevreden met derde plaats 24 uur van Nürburgring 

Lees meer: Max Koebolt: “Top-5 had er zeker ingezeten"

Lees meer: Olav Mol: “Hamilton maakte bij herstart fout met magic-knop"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden